top of page

Lietuvos aktyvios reabilitacijos asociacijos stovykla Palangoje

2019 m. birželio 14-16 dienomis, Palangos reabilitacinėje ligoninėje vyko Lietuvos aktyvios reabilitacijos asociacijos organizuojama stovykla neseniai patyrusiems traumas neįgaliesiems asmenims.

Šioje stovykloje dalyvavo du instruktoriai, tai Rolandas Baranauskas ir Arūnas Truncė. Susitikome su šiuo metu reabilitaciją atliekančiais, neseniai traumas gavusiais žmonėmis, šį kartą buvo 15 asmenų, kurie patyrę stuburo traumas ar dėl kai kokių susirgimų juda neįgaliojo vežimėliu.

Bendravimą pradėjome Palangos reabilitacinės ligoninės poilsio kambaryje, vyko susipažinimas, prisistatymas, po kurio laiko persikėlėme bendrauti į sporto salę. Neįgaliuosius labai domino judėjimas su rateliais namuose, apsitarnavimas buityje, asmeninė higiena, judėjimas su rateliais miestuose, sportinė ir kultūrinė neįgaliųjų veikla.

Labai daug susidomėjimo sulaukė parodymas, kaip reikia apsirengti, susitvarkyti buitį, pasigaminti maistą, prisitaikyti vežimėlį patogiam judėjimui ir t.t. Po sporto salės diskusijos persikėlė vėl į poilsio kambarį, kur tesėme pokalbius visomis neįgaliuosius dominančiomis temomis.

Šioje stovykloje prie mūsų prisijungė ir profesinę reabilitaciją atliekantys neįgalieji, su kuriais jau buvome susitikę ankstesnių stovyklų metu.

Single Post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page